Op weg met een prothese

Het leren omgaan en aanvaarden van een amputatie vraagt tijd en steun. Een amputatie is immers een ingrijpende gebeurtenis die niet alleen fysiek, maar ook mentaal een zware belasting is. Na een amputatie kan je kiezen voor een prothese. Ook een aangeboren afwijking kan een reden zijn waarom je voor een prothese kiest.

Een prothese vervangt een geamputeerd of niet aangeboren lichaamsdeel en neemt de functies ervan over. Het is een hulpmiddel dat je in staat stelt je bewegingsvrijheid terug te winnen. Wij vertrekken hierbij steeds vanuit die vrijheid en niet vanuit de beperking. Met een gespecialiseerd team begeleidt Aqtor! je op weg naar een individuele oplossing aangepast aan je noden.

Individuele oplossing

Alle onderdelen van een prothese zijn uniek en op maat gemaakt. Zo zorgen wij voor een individuele oplossing waarbij we in eerste instantie altijd informeren naar de specifieke behoeften. Bovendien zijn onze producten ook verkrijgbaar in modieuze uitvoeringen.

Onze prothesen worden gemaakt in een bepaalde workflow. Er wordt steeds vertrokken vanuit een intakegesprek met onze patiënten. Tijdens deze gesprekken proberen we de noden van de patiënten te achterhalen. Daarnaast geven we de patiënt de nodige informatie over de soorten prothesen, het gebruik, de hernieuwingstermijn en het onderhoud ervan.

Vooruitstrevende technologieën

Wij maken gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën. Zowel de administratie als de afdeling maat-name en productie gebruiken doorgedreven, eigen ontwikkelde en digitale toepassingen.

Alle been- en armprothesen worden met de grootste nauwkeurigheid en de nieuwste methodieken gemaakt in ons eigen atelier. Onze perfecte pasvorm en juiste materiaalkeuze leiden telkens tot een subtiel evenwicht tussen comfort, mobiliteit en esthetiek. Wij zijn een pionier op het gebied van 3D-maatnametechnieken en 3D-printing binnen de orthopedie.