Het verhaal van Maël

Mijn naam is Maël, maar ik word ook wel Anhinga genoemd. Ik ben 19 jaar oud en, als groot liefhebber van dieren en de natuur in het algemeen, studeer ik Biologie in de mooie stad Namen.

Bijna drie jaar geleden had ik een longembolie die, na verschillende complicaties, de amputatie van mijn linkerbeen tot gevolg had. Het was een heftige ervaring want ik was nog nooit ernstig ziek geweest, en plotseling lag ik een paar dagen in coma en enkele weken op de intensive care. Ik heb veel geluk gehad en er werd goed voor me gezorgd,
ik ben er doorheen gekomen.

Toen ik in Nijvel aan de revalidatie begon, ontmoette ik mijn prothesist bij Aqtor! die zeer attent en geduldig was, evenals mijn fysiotherapeute. Beiden zorgden ervoor dat ik slechts 3 korte maanden na mijn opname in het ziekenhuis kon vertrekken met mijn eerste prothese. Mijn enige doelen waren om mijn middelbare school af te maken en terug te keren naar de jeugdbeweging.

"Verschil maakt de wereld mooi"


Mijn grootste hobby is de jeugdbeweging. Voor mijn ongeluk was ik net begonnen aan mijn eerste jaar als animator. Terug kunnen gaan zonder me buitengesloten of anders te voelen gaf me een sereniteit en een routine die me veel goed deden.

Het is heel beangstigend om op je 17e wakker te worden en te beseffen dat je nooit meer de capaciteiten terugkrijgt die je als actief meisje had. Maar mijn prothesist heeft me altijd geholpen te visualiseren en te beseffen dat je zelfs met een prothese kunt leven en bewegen.

Ook de steun van mijn familie en vrienden heeft me door dit alles heen geholpen.

Later, als de tijd het toelaat, zou ik graag weer beginnen met hardlopen en actiever zijn dankzij mijn prothese. De evoluties in de prothesiologie zijn nu al zeer indrukwekkend en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt. Het idee dat ik een elektronische knie zal krijgen, maakt me al zeer enthousiast.

Ik wil graag alle mensen bedanken die mij de afgelopen 3 jaar hebben omringd, omdat zij degenen zijn die mij hebben gestimuleerd om mijn oude leven weer op te pakken.