Mobiliteitshulpmiddelen

We maken het verschil tussen mobiliteit en immobiliteit. We doen er alles aan om patiënten terug mobieler te maken en te integreren in de maatschappij. Mobiliteitshulpmiddelen zijn alle hulpmiddelen voor personen met een beperkte mobiliteit die de ziekenfondsen geheel of gedeeltelijk terugbetalen. Het gaat onder andere om looprekken, manuele en elektronisch aangedreven rolwagens, rollators, zitschalen, scooters en driewielfietsen. We vertrekken steeds vanuit hun bewegingsmogelijkheden, behoeften en wensen. Onze gespecialiseerde (RIZIV­erkende) verstrekkers richten zich in eerste instantie op de noden van de individuele patiënt. We wensen het comfort en de mobiliteit van onze patiënten te allen tijde te garanderen en te optimaliseren. Onze mobiliteitshulpmiddelen zijn niet alleen geschikt voor de dagelijkse mobiliteit, maar ook voor sporten. We willen met onze mobiliteitshulpmiddelen het comfort, de vrijheid, maar vooral de mobiliteit én levenskwaliteit van onze patiënten verbeteren, daarom spelen we in op de behoeften van elke individuele patiënt. We bieden dan ook een groot gamma van mobiliteitshulpmiddelen aan.

Loophulpen

  • Looprekken
  • Rollators
  • Krukken
  • Wandelstokken

Rolstoelen

  • Manuele standaardrolstoel dient voor beperkt gebruik per dag. Wordt gebruikt om zich beperkt te verplaatsen binnenshuis of buitenshuis. De rolstoel is bedoeld om deel te nemen aan het gezins­ en sociale leven.
  • Manuele modulaire rolstoel dient voor langdurig en definitief dagelijks gebruik. Deze rolstoel is modulair aanpasbaar in functie van de gebruiker, afhankelijk van zijn zitfunctie en volgens de aangetoonde noden van de gebruiker met betrekking tot zijn activiteiten. Aanpassingen ter ondersteuning van de functie van de armen, de benen, de zithouding, de aandrijving en de veiligheid van de gebruiker hebben enkel tot doel verloren gegane of gestoorde functies te ondersteunen of te vervangen. De rolstoel is bedoeld om deel te nemen aan het gezins­ en sociale leven.
  • Verzorgingsrolstoel is bedoeld voor zwaar zorgbehoevende patiënten die volledig bed­ en rolstoelgebonden zijn, een gestoorde zithouding hebben en dus gepositioneerd moeten worden en volkomen afhankelijk zijn van de hulp van anderen

Scooter

In ons gamma hebben we verschillende vierwiel scooters voor binnen- en/of buitengebruik. Voor buitengebruik zijn bepaalde scooters voorzien van richtingaanwijzers, verlichting en een spiegel. Er zijn scooters die elektrisch programmeerbaar zijn of scooters met een eenvoudige bediening, scooters met of zonder hoofdsteun, scooters met een lichte of zware batterij,…. Kortom, voor elk wat wils! Afhankelijk van uw behoeften helpen we u graag bij de keuze.

Driewielfietsen

Stijlvolle, comfortabele en klassieke driewielfietsen zijn bij ons beschikbaar in verschillende kleuren. De lagere instaphoogte vergemakkelijkt het opstappen. De fietsen zijn voorzien van een metalen transportrek. Naast driewielfietsen voor volwassen bieden we ook driewielfietsen voor kinderen aan met decoratieve figuren en in vrolijke kleuren. De fietsen zijn voorzien met een transportbakje achteraan zodat u kind spulletjes kan meenemen. Het stuur is verstelbaar in hoogte en hoek zodat de driewieler perfect aansluit aan de noden van uw kind.

Zit- lig- en staorthesen

Zitschaal stabiliseert de heupen en de wervelkolom en dient ter ondersteuning van de zithouding. Wordt op maat van de patiënt gemaakt. Vooral voor kinderen en jongeren met een motorische handicap maar ook voor volwassenen die bijvoorbeeld lijden aan multiple sclerose of spierdystrofie.