Steunzolen

Onderbeen-, knie- of heupklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde steunname van de voet. Steunzolen corrigeren, ondersteunen en ontlasten de voet doordat ze de voet opnieuw in de juiste positie plaatsen en/of de juiste ondersteuning geven. Steunzolen kunnen zowel preventief als curatief aangewend worden, tijdens de dagdagelijkse activiteiten en/of tijdens het sporten. Ze worden op maat gemaakt in onze werkplaats en zijn geschikt voor alle soorten correcties, compensaties of het wegnemen van pijnlijke drukplekken. Het resultaat is een fantastisch loopcomfort en verlichting of vermindering van pijn en klachten. Enkele specifieke indicaties voor steunzolen:  

  • Diabetes: steunzolen worden regelmatig voorgeschreven bij diabetes-patiënten. Diabetes kan immers aanleiding geven tot heel wat voetklachten. Steunzolen verlichten de pijn en verminderen de kans op zweren.
  • Hielspoor: hielspoor kan worden veroorzaakt door standsafwijkingen van de voet. Steunzolen kunnen deze standsafwijkingen in de mate van het mogelijke corrigeren.
  • Voetafwijkingen zoals: Hallux Rigidus, Hallux Valgus, Hamertenen, Holvoeten, Platvoeten, … . Steunzolen corrigeren de standsafwijking van de voet en verdelen de druk waardoor de pijn wordt verminderd