De Maand Januari

De Maand Januari
Januari is de eerste maand van het jaar. Wist je dat het pas later op de Romeinse kalender werd toegevoegd omdat de Romeinen eigenlijk de winter als een maandloze periode zagen?
Je kent waarschijnlijk wel de belangrijkste dagen, zoals nieuwjaardag op 1 januari en Driekoning op 6 januari. Nochtans zijn er tal van dagen die de moeite waard zijn om te vieren. 

4 januari: Wereld Braille Dag

Vandaag zetten we het brailleschrift extra in de kijker. 4 januari is de verjaardag van Louis Braille, de uitvinder van het schrift. Hij ontwikkelde de schrijfwijze toen hij 16 jaar was. Het reliëf van zes bolletjes helpt slechtziende en blinde personen bij het lezen, schrijven en het aanleren van taal. Daardoor kregen ze toegang tot extra informatie en communicatie.

 

8 januari: Bubbelbad Dag

Bubbelbad Dag staat voor veel meer dan alleen een bubbelbad. Deze dag wordt gevierd om tijd voor jezelf te nemen. Na de drukte van de feestdagen komt een dag zoals deze zeker goed uit. Laat vandaag volledig in teken van ontspanning staan.

 

21 januari: Wereld Knuffeldag

Op Wereld Knuffeldag wordt iedereen aangemoedigd om familie en vrienden een knuffel te geven. Tussen de feestdagen en Valentijn lijkt het dat mensen vaak een moeilijke periode doormaken. Door elkaar te knuffelen, maakt je lichaam oxytocine aan waardoor je weerbaarder bent tegen stress en beter tot rust kan komen.

 

29 januari: Vogeltelweekend

Zet je dit weekend een kwartier in de tuin en doe mee aan het vogeltelweekend. Op die manier komen we te weten hoe het gesteld is met de vogelpopulatie in de Vlaamse tuinen. Ken je niets van vogels? Geen probleem! Op de website van Natuurpunt vind je een handig overzicht met de meest voorkomende tuinvogels.